Ευρώπη

28 Δεκεμβρίου 2015 20:23

AFP: Μέρκελ και δύο Έλληνες στις σημαίνουσες προσωπικότητες για το 2015

Ποιό ελληνικό «δίδυμο» φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα της λίστας του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

AFP: Μέρκελ και δύο Έλληνες στις σημαίνουσες προσωπικότητες για το 2015
-


Πρόσωπο του 2015 η Άνγκελα Μέρκελ για το AFP. Η πολιτική των «ανοικτών θυρών» της Γερμανίας στους πρόσφυγες έφερε την Καγκελάριο στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες.

Το AFP, που χαρακτηρίζει τη Μέρκελ ως de facto αρχηγό της Ευρώπης, κάνει, ιδιαίτερη μνεία και στους χειρισμούς της στο θέμα της κρίσης χρέους της Ελλάδας και την άκαμπτη στάση απέναντι στην αριστερή ελληνική κυβέρνηση.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος «εκθρόνισε» από την πρώτη θέση τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο δεύτερος, πλέον, στη λίστα Ρώσος πρόεδρος, όπως λέει το Γαλλικό Πρακτορείο, επανήλθε από τον αποκλεισμό που είχε επιφέρει η κρίση της Ουκρανίας και οι κυρώσεις προς τη Μόσχα, με τους χειρισμούς του στο συριακό ζήτημα.

Τρίτος ο Πάπας Φραγκίσκος και οι δράσεις του στην κατεύθυνση του εκμοντερνισμού της Καθολικής Εκκλησίας.

Στην πέμπτη θέση της λίστας, το δίδυμο Αλέξη Τσίπρα - Γιάνη Βαρουφάκη οι οποίοι «συμβόλισαν την αντίσταση στις πολιτικές λιτότητας» και που παρότι «υποχώρησαν από βασικές προεκλογικές υποσχέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρότυπο για την αριστερά της Ευρώπης που σήμερα εκπροσωπείται από τους Podemos».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)