Γενικά

25 Δεκεμβρίου 2015 14:12

Χριστούγεννα στον κόσμο…

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα με κατάνυξη και παραδοσιακά έθιμα... Δείτε στιγμιότυπα.

Χριστούγεννα στον κόσμο…
-

Με κατάνυξη γιορτάζεται σε ολόκληρη τη Γη, η Γέννηση του Θεανθρώπου...

Εκατομμύρια άνθρωποι από την Αυστραλία και την Ιταλία μέχρι τη Συρία και το Πακιστάν, υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα με κατάνυξη και παραδοσιακά έθιμα.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η γενέτειρα του Ιησού, Βηθλεέμ, όπου οι Χριστιανοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη του πλανήτη πήγαν να προσκυνήσουν στον Ναό της Γεννήσεως.

AP - ΒΗΘΛΕΕΜ - Χριστούγεννα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή παρέλαση στη Ναζαρέτ, την πόλη που μεγάλωσε ο Χριστός. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες έδωσαν το παρόν.

AP - ΝΑΖΑΡΕΤ - Χριστούγεννα

Στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος στέκεται με ευλάβεια μπροστά από το ομοίωμα του νεογέννητου Χριστού, μικρά παιδιά δίνουν στους ιερείς λουλούδια για να στολίσουν με αυτά τη φάτνη. 

Στην ομιλία του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη. Έξω από το ναό τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια με τους χιλιάδες πιστούς να στέκονται για αρκετή ώρα στην σειρά για να περάσουν από ανιχνευτές μετάλλων προτού εισέλθουν.

AP - Βατικανό - Πάπας Φραγκίσκος - Χριστούγεννα

Μπροστά στους χιλιάδες πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμα του προς την πόλη και τον κόσμο, το Ούρμπι ετ Ορμπι.

Διαφορετικά από κάθε προηγούμενη χρονιά είναι τα φετινά Χριστούγεννα στο Παρίσι. Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου επηρέασαν τους Γάλλους που επέλεξαν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Χριστούγεννα - ασφάλεια - αστυνομία

Οι τουρίστες λιγοστοί σε αντίθεση με τους πάνοπλους στρατιώτες που συναντά κανείς σε κάθε γωνιά της πόλης. 

Στην μακρινή Αυστραλία, παραθεριστές κατέκλισαν στην περίφημη παραλία Μποντάι. Ντόπιοι και τουρίστες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με κολύμπι, σερφινγκ και παιχνίδι.

AP - Αυστραλία - Χριστούγεννα - παραλία

Σε φάτνη μετατράπηκε το σπήλαιο Ποστόινας στη Σλοβενία. Ταλαντούχοι ηθοποιοί αναπαριστούν τη νύχτα της γεννήσεως, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς.

AP - ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΟΣΤΟΪΝΑΣ - ΦΑΤΝΗ - Χριστούγεννα

Στην πολύπαθη Συρία, δυο χιλιόμετρα μακριά από την εμπόλεμη ζώνη Τζομπαρ, χιλιάδες πιστοί πήγαν να ανάψουν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν για ειρήνη.

Τα καλά τους φόρεσαν εκατοντάδες πιστοί στο Πακιστάν και πήγαν στην μεταμεσονύχτια λειτουργία σε ορθόδοξη εκκλησία στο Καράτσι.

AP - Πακιστάν - Χριστούγεννα

Στο Μεξικό, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένη στα ραπανάκια. Όχι «ραπανάκια για την όρεξη» αλλά περίτεχνα σμιλεμένα, σωστά έργα τέχνης. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν φυσικά από την γέννηση του Θεανθρώπου.

ΜΕΞΙΚΟ - ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ - ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ

Από τη Χαβαή, εκεί όπου περνά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του με την οικογένεια του έστειλε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Το δικό της μήνυμα έστειλε και η Βασίλισσα Ελισάβετ. 

Το περίφημο ταξίδι του Αγίου Βασίλη ανά τον κόσμο, κατέγραψε όπως κάθε χρόνο η Νόραντ. Η διαστημική υπηρεσία ακολούθησε τις κινήσεις του Αγίου σε ολόκληρο τον πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του Ίντερνετ με ένα κλικ να παρακολουθήσουν την μαγευτική διαδρομή του.

ΝΑΣΑ - NASA - Άγιος Βασίλης - ταξίδι - NORAD

Σε μια από τις στάσεις του στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τους βοηθούς και τους ταράνδους του, αποφάσισαν να αφήσουν το έλκηθρο και να πιάσουν τα πέδιλα του σκι. Όχι σκι στο χιόνι, αλλά θαλάσσιο σκι και αποδείχθηκαν μάλιστα μετρ του είδους σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τους παρακολουθήσει.

ΗΠΑ - Άγιος Βασίλης - ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Στην Ταϊλάνδη ο Άγιος Βασίλης δεν έφτασε με ταράνδους αλλά με ελέφαντες. Τα συμπαθή τετράποδα  μοίρασαν δώρα και χαρά σε εκατοντάδες παιδιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)