Ρωσία

21 Δεκεμβρίου 2015 14:26

Πούτιν: Δε θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΣΣΔ, αλλά κανείς δε μας πιστεύει!

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης η συνεργασία με τη Ρωσία», διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Πούτιν: Δε θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΣΣΔ, αλλά κανείς δε μας πιστεύει!
-

Η Μόσχα είναι έτοιμη να ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Ευρωπαίους εταίρους της σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην εκπομπή «World Order» (Παγκόσμια Τάξη) που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης (Rossiya 1).

«Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών χωρών -ίσως να κάνω λάθος- να ενώσουν τις προσπάθειες τους με τη Ρωσία στην οικονομία, την πολιτική, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τον αγώνα για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων», δήλωσε ο Πούτιν στην εκπομπή, που προβλήθηκε λίγες ώρες προτού η Ε.Ε. ανακοινώσει την επέκταση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για άλλους 6 μήνες (μέχρι τον Ιούλιο του 2016).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε αιχμές για τους Ευρωπαίους ότι χειραγωγούνται από «την άλλη πλευρά του Ατλαντικού». «Περιμένουμε τουλάχιστον να μην στέκονται προσοχή κάθε φορά που λαμβάνουν εντολές από κάποιους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του (Ατλαντικού) ωκεανού», είπε χαρακτηριστικά.

Μπάρακ Ομπάμα - Βλαντιμίρ Πούτιν

Την ίδια ώρα, δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. «Είναι εύκολο για εμάς να συνεργαστούμε με τον πρόεδρο Άσαντ και την αμερικανική πλευρά. Έχω συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο Ομπάμα και με τους φίλους μας στη Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και της υποστήριξης προς το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

Συρία - Ρωσικοί βομβαρδισμοί - Βλάντιμιρ Πούτιν

«Δε θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΣΣΔ, αλλά κανείς δε μας πιστεύει»

Η Ρωσία δεν προσπαθεί να επαναφέρει την ΕΣΣΔ, είπε ο πρόεδρος Πούτιν σε μία αποστροφή της συνέντευξής του, αλλά «το πρόβλημα είναι πως κανείς δε θέλει να το πιστέψει».

Μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, που οδήγησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα για «ψυχροπολεμικές τακτικές».

Ο Ρώσος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στις παρεμβάσεις της Δύσης στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. «Δε μπορείς απλά να επιβάλεις τη δική σου εκδοχή της δημοκρατίας σε άλλους λαούς και πολιτισμούς», τόνισε ο Πούτιν, σημειώνοντας την άνοδο των εξτρεμιστικών στοιχείων σε αυτές τις χώρες και την εξάπλωση της τρομοκρατίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)