Βαλκάνια

14 Δεκεμβρίου 2015 18:12

Δακρυγόνα έριξαν ξανά μέσα στη Βουλή του Κοσόβου (Βίντεο)

Διακόπηκε η συνεδρίαση, αφού η ατμόσφαιρα έγινε αποπνιχτική. Οπαδοί της αντιπολίτευσης πολιόρκησαν το κτήριο του κοινοβουλίου.

Δακρυγόνα έριξαν ξανά μέσα στη Βουλή του Κοσόβου (Βίντεο)
-

Βουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν για άλλη μία φορά δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου, προκαλώντας τη διακοπή της συνεδρίασης.

Οι βουλευτές αποχώρησαν καθώς ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η συνεδρίαση, αφού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική.

Ήταν η τελευταία μίας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας. Στο πλαίσιο αυτής η συμφωνίας η σερβική μειονότητα θα αποκτούσε μεγαλύτερες εξουσίες, ενώ θα εξασφάλιζε και οικονομική ενίσχυση από το Βελιγράδι.

AP - Κόσοβο - βουλή - αίθουσα - δακρυγόνα

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του Κοσόβου και έχουν διαμηνύσει πως θα εμποδίσουν τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις έως ότου η Κυβέρνηση ακυρώσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

AP - Κόσοβο - βουλή - αίθουσα - δακρυγόνα

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που έπεσαν τα δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα της Βουλής, έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου οπαδοί της αντιπολίτευσης είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)