Γενικά

30 Νοεμβρίου 2015 17:00

Τι είπαν Ομπάμα-Πούτιν στο Παρίσι

Τι συζήτησαν για την κατάρριψη του Su-24, την Συρία και το Ουκρανικό. Ο «τσάρος» έριξε σήμερα και νέα «πόρτα» στον Ερντογάν.

Τι είπαν Ομπάμα-Πούτιν στο Παρίσι
-

Του Αχιλλέα Πατσούκα

Συνάντηση διάρκειας περίπου μισής ώρας είχαν στο Παρίσι, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογο του Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με τον σύμβουλο τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετέφερε στο Βλαντίμιρ Πούτιν την λύπη του για την κατάρριψη του SU-24 την περασμένη Τρίτη στη Συρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κρεμλίνο, Πούτιν και Ομπάμα - ο οποίος πριν απο την Σύνοδο άφησε ένα τριαντάφυλλο για τα θύματα, στο Μπατακλάν - τάχθηκαν υπέρ της αρχής της πολιτικής διευθέτησης στη Συρία, ενώ για το άλλο μεγάλο ανοιχτό ζήτημα, αυτό της Ουκρανίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί η Συμφωνία του Μίνσκ.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στου δυο ηγέτες σε διάστημα δυο μόλις βδομάδων, καθώς βρέθηκαν και στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο περιθώριο της Συνόδου των G20. 

Mπαράκ Ομπάμα - Βλαντιμίρ Πούτιν - COP21

Σήμερα πάντως, ο Ρώσος Πρόεδρος έριξε «νέα πόρτα» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από ημέρες είχε ζητήσει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων της Μόσχας για την κατάρριψη του Su-24 από τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ενδεικτικό της έντασης με την Τουρκία είναι και η απαγόρευση από την Ρωσία εισαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία, ενώ σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους, οι κυρώσεις αυτές μπορεί να επεκταθούν  αν χρειασθεί, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)