Ρωσία

25 Νοεμβρίου 2015 09:18

Μεντβέντεφ: Ίσως ακυρωθούν ρωσο-τουρκικά σχέδια

Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Προειδοποιήσεις Μεντβέντεφ.

Μεντβέντεφ: Ίσως ακυρωθούν ρωσο-τουρκικά σχέδια
-

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση κοινών σχεδίων των δύο χωρών, σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Ο κ. Μεντβέτεφ είπε ακόμα πως οι τουρκικές επιχειρήσεις μπορεί να χάσουν μερίδιο της ρωσικής αγοράς.

Χθες, πάντως, οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του από το Σότσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε: «Η σημερινή απώλεια για εμάς ήταν πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών. Δε μπορώ να το εκλάβω διαφορετικά. Το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε πάνω από το συριακό έδαφος με πύραυλο από τουρκικό F-16. Κατέπεσε στο έδαφος της Συρίας, 4 χλμ από τα τουρκικά σύνορα».«Σε κάθε περίπτωση, δε συνιστούσε απειλή για την Τουρκία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Πραγματοποιούσε επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι το επεισόδιο θα έχει θανάσιμες επιπτώσεις στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)