Ευρώπη

23 Νοεμβρίου 2015 15:53

Λεπέν: Να αποκεφαλίζονται στην γκιλοτίνα οι τρομοκράτες!

Την επαναφορά της θανατικής ποινής ζητά ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, ζητώντας τον αποκεφαλισμό των τρομοκρατών.

Λεπέν: Να αποκεφαλίζονται στην γκιλοτίνα οι τρομοκράτες!
-

«Πρέπει να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή για τους τρομοκράτες», διαμηνύει ο ιδρυτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος ζητά «να αποκεφαλίζονται στην γκιλοτίνα».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προάστιο Saint Cloud, ο 87χρονος πρώην ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, εξέφρασε τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της απειλής των τζιχαντιστών.

«Τους αξίζει ο θάνατος δια αποκεφαλισμού», τόνισε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος εκδιώχθηκε από το κόμμα από την ίδια του την κόρη, μετά από τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η θανατική ποινή καταργήθηκε στη Γαλλία το 1981 από την κυβέρνηση Μιτεράν. Η τελευταία εκτέλεση είχε λάβει χώρα μόλις 4 χρόνια νωρίτερα.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν ζήτησε επίσης την άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών, την κατάργηση της διπλής υπηκοότητας και την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για διάστημα έως και έξι μηνών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)