Ευρώπη

19 Νοεμβρίου 2015 16:07

Σάλος με ρατσιστικό σκίτσο για τους πρόσφυγες της Daily Mail

Σκίτσο που παρομοιάζεται με ανάλογο της ναζιστικής περιόδου, που αφορούσε τους Εβραίους, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σάλος με ρατσιστικό σκίτσο για τους πρόσφυγες της Daily Mail
-

Απίστευτο σκίτσο του Mac (McMurtry) με θέμα τους πρόσφυγες κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ο σκιτσογράφος έκανε ένα σκίτσο που πολλοί το συγκρίνουν με αυτό που είχε δημοσιευτεί στο γερμανικό Τύπο το 1939 ως προπαγάνδα των ναζί για τους Εβραίους, τους «αντικαθιστά» με ορδές Μουσουλμάνων.

Στο σκίτσο του Mac φαίνονται πρόσφυγες να εισέρχονται στα σύνορα της Ευρώπης, ενώ στα πόδια τους είναι μεγάλος αριθμός ποντικιών. Στο βάθος του σκίτσου φαίνεται ένας άνδρας με μαντίλα να κουβαλά ένα στρώμα, παραπέμποντας σε βάση για την μουσουλμανική προσευχή.  Μια γυναίκα με μαύρη σιλουέτα τον προσπερνά. Κι αυτή φορά μαντίλα. Ένας άλλος άνδρας κουβαλά όπλο, ενώ ένας πίσω του φαίνεται να διαγράφεται το μουτζαχεντίν, που φορούν στο Αφγανιστάν.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του σκίτσου, το διαδίκτυο «γέμισε» με επικριτικά σχόλια, ενώ έγινε αμέσως η σύνδεσή του με το σκίτσο του 1939, που είχε δημοσιευτεί σε εφημερίδα του Βιετνάμ, με τίτλο «Das Kleine Blatt» (Το μικρό φύλλο).

Daily Mail - καρτούν - πρόσφυγες - Ευρώπη - Γερμανία

Daily Mail - καρτούν - πρόσφυγες - Ευρώπη - Γερμανία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)