Ρωσία

17 Νοεμβρίου 2015 10:23

Ρωσία: Τρομοκρατική ενέργεια η κατάρριψη του Airbus

Επίσημη ανακοίνωση των ρωσικών αρχών για το λόγο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους.

Ρωσία: Τρομοκρατική ενέργεια η κατάρριψη του Airbus
-

Οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών FSB ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ειδικές ρωσικές υπηρεσίες να αναζητήσουν τους υπεύθυνους.

Η συντριβή του Airbus 321 της εταιρείας Metrojet στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση», ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοινωθέν τοπυ Κρεμλίνου. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ισχύος 1 κιλού TNT», διευκρινίζεται.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν αναλάβει την ευθύνη της κατάρριψης. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των εμπειρογνώμων, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο στον αέρα, πριν τη συντριβή του, από έκρηξη στο πίσω μέρος του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)