Μέση Ανατολή

17 Οκτωβρίου 2015 23:28

Νέο κύμα επιθέσεων με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών

Νέες επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών σημειώθηκαν το Σάββατο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σκοτώθηκαν 4 από τους δράστες.

Νέο κύμα επιθέσεων με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών
-



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κλιμάκωση των βιαιοτήτων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. Μόνο σήμερα σημειώθηκαν τουλάχιστον 5 επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών, οι οποίοι απάντησαν με σφαίρες.

Συγκεκριμένα, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα της Καλαντίγια, βόρεια της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Ο Παλαιστίνιος τραυματίστηκε κατά την ανεπιτυχή προσπάθειά του να μαχαιρώσει συνοριακό φρουρό, ενώ στη συνέχεια σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει και δεύτερο φρουρό που προσπαθούσε να τον αφοπλίσει, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε Ισραηλινό στρατιώτη στη Χεβρώνα, της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, πριν πληγεί από σφαίρες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. «Παλαιστίνιος μαχαίρωσε στρατιώτη στη Χεβρώνα, τραυματίζοντάς τον ελαφρά...Ο δράστης τραυματίστηκε από σφαίρες», ανακοίνωσε ο στρατός χωρίς να διευκρινίσει εάν ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε ή όχι, ούτε ποιος τον πυροβόλησε.

Σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, μία Παλαιστίνια σκοτώθηκε όταν επιχείρησε να μαχαιρώσει μια Ισραηλινή γυναίκα στρατιώτη στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας, όπως ανέφερε η αστυνομία. Η Παλαιστίνια πλησίασε σε ένα φυλάκιο Ισραηλινών συνοριοφυλάκων στον εβραϊκό θύλακα στο κέντρο της Χεβρώνας και προσπάθησε να μαχαιρώσει μια γυναίκα στρατιώτη, τραυματίζοντάς την ελαφρά στο χέρι. Η στρατιώτης την πυροβόλησε και τη σκότωσε, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι.

Νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος 18 ετών σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό περαστικό στο κέντρο της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ένας Ισραηλινός πολίτης δέχθηκε επίθεση και πυροβόλησε εναντίον του δράστη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Σημειώνεται ότι άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το πρωί όταν αποπειράθηκε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη στη συνοικία Άρμον Χανέτσιβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Ο Παλαιστίνιος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, προσπάθησε να μαχαιρώσει τον στρατιώτη στη διάρκεια ενός ελέγχου και αμέσως σκοτώθηκε από τα πυρά στρατιωτών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)