Αφρική

16 Οκτωβρίου 2015 17:19

Γερμανός κυνηγός σκότωσε έναν από τους μεγαλύτερους ελέφαντες στην Αφρική

Λίγους μήνες μετά τη θανάτωση του λιονταριού Σέσιλ, άλλο ένα εμβληματικό ζώο της αφρικανικής ηπείρου σκοτώθηκε σε πάρκο της Ζιμπάμπουε.

Γερμανός κυνηγός σκότωσε έναν από τους μεγαλύτερους ελέφαντες στην Αφρική
-

Θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ένας Γερμανός τουρίστας κυνήγησε και σκότωσε έναν από τους μεγαλύτερους ελέφαντες της Αφρικής.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ενήργησε απολύτως νόμιμα, έχοντας καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ στις αρχές της Ζιμπάμπουε, προκειμένου να σκοτώσει τον γιγαντόσωμο ελέφαντα.

Υπερήφανος για το κατόρθωμά του, πόζαρε περιχαρής δίπλα στο άψυχο κορμί του ελέφαντα, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκε ανάμεσα στους χαυλιόδοντές του, που φθάνουν σε βάρος τα 54 κιλά.

Γερμανός - κυνηγός - σκότωσε - μεγαλύτερο ελέφαντα -  Αφρική

Γερμανός - κυνηγός - σκότωσε - μεγαλύτερο ελέφαντα -  Αφρική

Οι υπεύθυνοι του πάρκου της Ζιμπάμπουε ισχυρίζονται πως ο συγκεκριμένος ελέφαντας δεν είχε καταγραφεί και εικάζεται ότι εισήλθε από τα σύνορα με τη Νότια Αφρική. Χωρίς αμφιβολία ήταν εξαιρετικά σπάνιος: «Οι χαυλιόδοντές του ζυγίζουν πάνω από 54 κιλά, είναι απίστευτο. Μπορεί να συναντήσεις 10.000 ή 15.000 ελέφαντες, αλλά μόνον ένας να είναι τόσο μεγαλοπρεπής», δήλωσε ο Τζόνι Ροντρίγκες της Υπηρεσίας για την Προστασία των Άγριων Ζώων.

Γερμανός - κυνηγός - σκότωσε - μεγαλύτερο ελέφαντα -  Αφρική

Φαίνεται πως το σαφάρι άγριων ζώων στη Ζιμπάμπουε έχει εξελιχθεί σε μία προσοδοφόρα επιχείρηση, με την ανοχή της κυβέρνησης. Πριν από μερικούς μήνες, ο Αμερικανός οδοντίατρος Γουόλτερ Πάλμερ είχε κυνηγήσει και σκοτώσει το εμβληματικό λιοντάρι Σεσίλ, προκαλώντας τη λαϊκή κατακραυγή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)