Γενικά

28 Σεπτεμβρίου 2015 13:36

Σε 2,1 εκατ. οχήματα της Audi το «πειραγμένο» λογισμικό

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο Volkswagen. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Audi και ποιες σειρές μοντέλων της αφορά.

Σε 2,1 εκατ. οχήματα της Audi το «πειραγμένο» λογισμικό
-

Η Audi ανακοίνωσε σήμερα ότι το λογισμικό που επέτρεπε τη χειραγώγηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων είχε εγκατασταθεί σε 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητά της.

Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 1,42 εκατομμύρια οχήματα της Audi με τους λεγόμενους κινητήρες EU5 στην δυτική Ευρώπη, σε 577.000 στη Γερμανία και σε περίπου 13.000 στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση αφορά τις σειρές μοντέλων A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Εκτός από την Audi, στην Τσεχία είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο εργοστάσιο της Skoda, η οποία ενδέχεται να χρειαστεί να ανακαλέσει χιλιάδες οχήματα.

Η Volkswagen έχει υποσχεθεί να δώσει λεπτομέρειες προσεχώς, την ώρα που οι αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να διεξαγάγουν ελέγχους και έρευνες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)