Ευρώπη

18 Σεπτεμβρίου 2015 20:53

Με την Μητέρα Τερέζα παρομοιάζει την Μέρκελ το Der Spiegel

Η πολιτική της Μέρκελ για το μεταναστευτικό διχάζει την Ευρώπη, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Με την Μητέρα Τερέζα παρομοιάζει την Μέρκελ το Der Spiegel
-

Ως νέα… Μητέρα Τερέζα παρουσιάζει την Καγκελάριο Μέρκελ το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφορεί το Σάββατο.

«Μητέρα Άγκελα» είναι ο πηχυαίος τίτλος, με υπότιτλο ότι «η πολιτική της Μέρκελ διχάζει την Ευρώπη», αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο ασκεί πιέσεις στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να δεχθούν ένα ποσοστό του γιγαντιαίου κύματος μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν τη Γερμανία.

«Ενώ η Γερμανία ανοίγει γυμνάσια, στρατόπεδα και σπίτια για να στεγάσει τις οικογένειες των προσφύγων, άλλες χώρες τοποθετούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά τους και κλείνουν τις πύλες» δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild, ο κ. Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι οι χώρες της Ε.Ε. που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες της ευσπλαχνίας και της αλληλεγγύης δεν μπορούν να υπολογίζουν ότι θα χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες.

Δείτε το εξώφυλλο του Der Spiegel με την Άγκελα Μέρκελ:

Μέρκελ - Spiegel

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)