ΗΠΑ - Καναδάς

19 Αυγούστου 2015 21:58

ΗΠΑ: Άγρια μάχη με τις φλόγες και τους πύρινους ανεμοστρόβιλους (βίντεο)

Στο Άινταχο οι φλόγες και ο άνεμος σχημάτισαν έναν μεγάλο πύρινο ανεμοστρόβιλο.

ΗΠΑ: Άγρια μάχη με τις φλόγες και τους πύρινους ανεμοστρόβιλους (βίντεο)
-



Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβήσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται σε 10 πολιτείες, στην πλειονότητά τους στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, καταβάλλουν σχεδόν τριάντα χιλιάδες πυροσβέστες.

Συνολικά 28.884 άνθρωποι λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πύρινων μετώπων, που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ των τελευταίων 20 χρόνων και έχουν αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Πυρκαγιών (NIFC).

Περίπου 29.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης έχουν μετατραπεί σε στάχτη από τις αρχές του 2015, δηλαδή η διπλάσια και πλέον επιφάνεια της Ιλ ντε Φρανς, της διοικητικής περιοχής του Παρισιού, ή μια έκταση ισοδύναμη με τη Βρετάνη ή τη Βουργουνδία στη Γαλλία.

ΗΠΑ - δυτικές πολιτείες - φωτιά
Την τελευταία φορά που το όριο των 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων καμένης γης είχε ξεπεραστεί αυτήν την περίοδο καταγράφθηκε πριν από 20 χρόνια, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του NIFC, Τίνα Μπόλι, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΗΠΑ - δυτικές πολιτείες - φωτιά 

«Τα τελευταία χρόνια ήταν πρωτοφανή στο βορειοδυτικό τμήμα, λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων» πρόσθεσε η ίδια την ώρα που τα πύρινα μέτωπα εκτείνονται σε 10 πολιτείες, περιλαμβανομένης της Καλιφόρνιας που πλήττεται από ξηρασία εδώ και 4 χρόνια.

ΗΠΑ - δυτικές πολιτείες - φωτιά 

«Πυροσβέστες από κάθε σημείο της χώρας έχουν κινητοποιηθεί (για να αντιμετωπίσουν) τις πυρκαγιές στη Δύση» υπογράμμισε η Μπόλι, απαριθμώντας 41.194 πύρινα μέτωπα.

ΗΠΑ - δυτικές πολιτείες - φωτιά

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά Soda Fire στην πολιτεία του Άινταχο, που θεωρείτο η μεγαλύτερη, τέθηκε υπό έλεγχο σε ποσοστό 90%, σήμερα, αφού κατέκαψε πρώτα 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μάλιστα, ένα ερασιτεχνικό βίντεο με τίτλο «Firenado» δείχνει το πως οι φλόγες και ο άνεμος σχημάτισαν έναν πύρινο ανεμοστρόβιλο. 



ΗΠΑ - δυτικές πολιτείες - φωτιά

ΗΠΑ - δυτικές πολιτείες - φωτιά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)