Ευρώπη

17 Αυγούστου 2015 19:34

Δημοτικός σύμβουλος σκοτώθηκε από τα κέρατα αφηνιασμένου ταύρου

Τραγικός ο απολογισμός των ταυροδρομιών σε ολόκληρη την Ισπανία, όπου επτά άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Δημοτικός σύμβουλος σκοτώθηκε από τα κέρατα αφηνιασμένου ταύρου
-

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του θανάσιμου τραυματισμού ενός 36χρονου άνδρα από αφηνιασμένο ταύρο στο Πεναφιέλ της Ισπανίας.

Η ταυροδρομία είχε τραγική κατάληξη, καθώς στο φινάλε της ο Χοσέ Αλμπέρτο Πένιας Λόπες, δημοτικός σύμβουλος του Τρασπινέδο, στην περιφέρεια του Βαγιαδολίδ, δέχθηκε επίθεση από έναν ταύρο.

Το γιγαντόσωμο ζώο τον κάρφωσε στα πλευρά και τον σήκωσε στον αέρα, προκαλώντας του εσωτερική αιμορραγία.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, διακρίνεται ένας κάτοικος να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του, έξω από το οποίο σωριάστηκε αιμόφυρτος ο άτυχος 36χρονος και να τον τραβάει μέσα.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Λόπες διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φεστιβάλ με ταυροδρομίες σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας, ενώ από τις αρχές του προηγούμενου μήνα ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε επτά.

Το διασημότερο φεστιβάλ ταυροδρομιών στην Ισπανία είναι αυτό του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα, το οποίο έγινε γνωστό παγκοσμίως μέσα από το βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ  «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)