ΗΠΑ - Καναδάς

06 Ιουλίου 2015 20:33

Λευκός Οίκος: Ελλάδα και Ευρώπη να επιδιώξουν συμβιβασμό

Παρά την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, η αντίδραση των αγορών ήταν περιορισμένη, τονίζει ο Λευκός Οίκος. Μια συμφωνία θα είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

-

Την ανάγκη επιδίωξης συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης επισημαίνει ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει αυτός ο συμβιβασμός να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Tζος Έρνεστ επισημαίνει ότι η επίλυση των διαφορών θα είναι προς το συμφέρον τόσο των Ευρωπαίων, όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι χρειάζεται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα που θα επιτυγχάνει την οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητά της και ότι παρά τις διαφορές, όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν την σημασία της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι η ελληνική κρίση χρέους αποτελεί μια ευρωπαϊκή πρόκληση και πρέπει να επιλυθεί από την Ελλάδα και τους πιστωτές της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)