ΗΠΑ - Καναδάς

15 Μαΐου 2015 22:42

Η θανατική ποινή επιβλήθηκε στον βομβιστή του μαραθωνίου της Βοστόνης

Την εσχάτη των ποινών επέβαλε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης στον βομβιστή του μαραθωνίου, Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

-

«Εις θάνατον» ήταν η ετυμηγορία των ενόρκων για τον βομβιστή του μαραθωνίου της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Η εκτέλεση του 21χρονου θα γίνει με θανατηφόρο ένεση.

Ο Τσαρνάεφ κρίθηκε ένοχος από το ίδιο σώμα ενόρκων, τον περασμένο μήνα, για κάθε μία από τις 30 κατηγορίες που του αποδίδονταν σχετικά με το μακελειό της 15ης Απριλίου του 2013.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 8χρονο αγοράκι, βρήκαν το θάνατο από τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο, ενώ περισσότεροι από 260 ήταν οι τραυματίες. Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Ταμερλάν, πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν μαζί τους, λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

H θανατική ποινή είναι μία «προσήκουσα τιμωρία» για τον Τσαρνάεφ, τον δράστη των επιθέσεων στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε απόψε η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Λορέτα Λιντς. 

Ο κατηγορούμενος, ένας νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία, που ήρθε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών, παρέμεινε απαθής κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Η υπεράσπιση μάταια υποστήριξε ότι ο νεαρός Τσαρνάεφ βρισκόταν υπό την επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού του Ταμερλάν, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ο οποίος σκοτώθηκε τέσσερις ημέρες μετά από το μακελειό στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)