Γενικά

04 Απριλίου 2015 13:51

Κορύφωση του Θείου Δράματος για τους Καθολικούς

Με κατάνυξη εκατομμύρια Καθολικοι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τις τελετουργίες της Μεγάλης Παρασκευής.

-

Χιλιάδες πιστοί με αναμμένα  κεριά στα χέρια παρακολούθησαν με κατάνυξη στο Κολοσσαίο την εξέλιξη του Θείου Δράματος στο Δρόμου του Σταυρού με τις 14 στάσεις που συμβολίζουν το μαρτύριο του Θεανθρώπου στην πορεία προς το Γολγοθά μέχρι την Ταφή Του. 

Σύροι, Νιγηριανοί, Ιρακινοί ακόμη και μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες κουβαλούν το σταυρό του μαρτυρίου στην καρδιά της Ρώμης. Ο Πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει τη μαζική δολοφονία χριστιανών φοιτητών στη Κένυα, τους αποκεφαλισμούς από τους Τζχιχαντιστές και τις διώξεις των χριστιανών στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή.



Νωρίτερα, μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ο Ποντίφικας πέφτει στο πάτωμα για να προσευχηθεί για τη σωτηρία του κόσμου, ενώ ο ιεροκήρυκας  Ρανιέρο  Κανταλαμέσα καταδικάζει την αδιαφορία της Δύσης που κινδυνεύει να μετατραπεί σε Πόντιο Πιλάτο που νίπτει τας χείρας του ενώπιον της σφαγής των Χριστιανών.


Στα Ιεροσόλυμα, στο Ναό του Παναγίου Τάφου εκατοντάδες καθολικοί παρακολούθησαν την αποκαθήλωση και τον επιτάφιο θρήνο. 

Σε όλες τις πόλεις της καθολικής Ισπανίας οι πιστοί παρακολουθούν την περιφορά του Επιταφίου. Πολύ δεν κρύβουν τη συγκίνηση τους. Στη Βαγιαδολολισδ γίνεται και περιφορά του Εσταυρωμένου πλάι στους δυο ληστές. 

Στην Γερμανία, ηθοποιοί αναπαριστούν τη δίκη του Ιησού στο διοικητήριο και επίσημη κατοικία του Ρωμαίου  Έπαρχου της Ιουδαίας Πιλάτου που διέταξε να μαστιγώσουν τον Χριστό. Οι στρατιώτες του τον έντυσαν με την κόκκινη χλαμύδα και του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι χλευάζοντας τον. Ακολουθεί η σταύρωση. 

Στο Μεξικό οι βαθιά θρησκευόμενοι πιστεύουν ότι θα βρουν τη λύτρωση αν υποβληθούν στα μαρτυρία του Ιησού. Δε διαστούν να αυτομαστιγωθούν σε ένδειξη μεταμέλειας, αν και οι Καθολική Εκκλησία καταδικάζει αυτές τις πράξεις και καλεί τους πιστούς να μετέχουν στην περιφορά του Εσταυρωμένου χωρίς να τραυματίζουν το σωμα τους.

Φωτογραφίες από την Ρώμη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)