Αφρική

02 Απριλίου 2015 10:25 Τελευταία ενημέρωση : -

Εισβολή ενόπλων σε πανεπιστημιούπολη της Κένυας

Οκτώ νεκροί και 30 τραυματίες από το επεισόδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πληροφορίες για ομηρία φοιτητών.

-

Τουλάχιστον πέντε ένοπλοι εισέβαλαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πανεπιστημιούπολη του κολλεγίου της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, όπου πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας επί πολλές ώρες, σκοτώνοντας δύο από αυτούς, πριν κατευθυνθούν στις εστίες των φιοτητών. Ανιπεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομηρία φοιτητών, ενώ είναι άγνωστο αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες φοιτητές, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις από το σημείο.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό Κένυας, ο αριθμός των τραυματιών είναι στους 30, ενώ πληροφορίες των τοπικών Μέσων κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς.

Το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation και τον ραδιοφωνικό σταθμό Capital FM.

Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Στο παρελθόν, πολλές επιθέσεις στην Γκαρίσα και σε ολόκληρη την Κένυα έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας Αλ Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της επίθεσης το 2013 σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)