Ευρώπη

30 Μαρτίου 2015 10:23

Γερμανική εκπομπή στο πλευρό της Ελλάδας

Η σατιρική εκπομπή του ZDF θίγει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και φιλοξενεί Ελληνα που επέζησε από τη σφαγή στο Δίστομο. Δείτε το βίντεο.

-


Το γύρο του ίντερνετ κάνει ένα βίντεο γερμανικής σατιρικής εκπομπής που με καυστικό τρόπο περιγράφει τις ελληνογερμανικές σχέσεις παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας για την κατάσταση τα τελευταία 5 χρόνια και τασσεται ξεκάθαρα στο πλευρό της χώρας μας, στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.  

 Πρόκειται για την σατιρική εκπομπή τους κρατικού γερμανικού καναλιού ZDF που φέρει τον τίτλο Die Anstalt (Το Ινστιτούτο), η οποία θα προβληθεί αύριο Τρίτη, ωστόσο έχει ήδη «ανέβει» στο ίντερνετ.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ταβέρνα που κάποια στιγμή μπαίνουν τρεις τύποι με κουστούμια και χαρτοφύλακες (τρόικα), κάθονται σε ένα τραπέζι και θέλουν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά της.

Στη συνέχεια η εκπομπή θίγει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων με καυστικό αλλά και συγκινητικό τρόπο. Καλεσμένος της εκπομπής ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)