ΗΠΑ - Καναδάς

03 Μαρτίου 2015 22:57

Ο εκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ μιλά υποτιμητικά για την Ελλάδα

Η Ελλάδα αποκάλυψε την αδυναμία της αρχικής έννοιας της ζώνης του ευρώ, υποστήριξε ο εκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ.

-



Με υποτιμητικά λόγια αναφέρθηκε στην ελληνική υπόθεση ο εκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο εκατομμυριούχος ανέφερε πως «αν έχεις μία συμπεριφορά από την οποία θέλεις να απαλλαγείς, ίσως δεν είναι η πιο έξυπνη ιδέα να την ανταμείψεις. Εάν έχεις ένα σκυλί που κατουράει στο χαλί σου, δεν θέλεις να ξεκινήσεις να του δίνεις ένα μάτσο μπισκότα σκύλων».

Ο Γουόρεν Μπάφετ σημείωσε ότι αυτό που έκανε η Ελλάδα είναι να δείξει την αδυναμία της αρχικής έννοιας της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να συμμετάσχουν σε μία εξωτερική βοήθεια, είναι δικό τους ζήτημα, ανέφερε, ωστόσο εκτίμησε ότι η δομή της ευρωζώνης δεν θα λειτουργήσει με την πάροδο του χρόνου. Πρόσθεσε, όμως, ότι ίσως λειτουργήσει με κάποια τροποποιημένη μορφή.

Όπως είπε, υπάρχει μία διαρθρωτική αδυναμία στην ιδέα της άρρηκτης σύνδεσης του νομίσματος ανάμεσα σε μία μεγάλη ομάδα χωρών, που έχουν διαφορετικές δημοσιονομικές πολιτικές, διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικό εργατικό δίκαιο.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)