Ευρώπη

03 Μαρτίου 2015 12:10

Παρίσι: Βρέθηκαν 200 σκελετοί κάτω από σουπερ μάρκετ

Μαζικός τάφος εντοπίστηκε κάτω από σούπερ μάρκετ στη γαλλική πρωτεύουσα.

-

Πάνω από 200 σκελετοί βρέθηκαν σε μαζικό τάφο κάτω από σούπερ μάρκετ της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αρχαιολόγοι δεν είναι ακόμα σίγουροι για το αν οι 200 άνθρωποι πέθαναν στο σημείο ή αν μεταφέρθηκαν τα πτώματά τους εκεί μετά θάνατον.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αποφάσισε να ανακαινίσει το υπόγειό του.

Μπροστά στο θέαμα κάλεσε τους αρχαιολόγους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι σκελετοί ανήκουν σε γυναίκες, παιδιά και άνδρες, ενώ ήταν ευθυγραμμισμένοι από τα κεφάλια μέχρι τα δάχτυλά τους και θαμμένοι στα έξι μέτρα κάτω από το έδαφος.

Το σούπερ μάρκετ τον 12ο με 17ο αιώνα ήταν νοσοκομείο, μαζί με νεκροταφείο και οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι για κάποιον άγνωστο λόγο, μεταφέρθηκαν κάποιοι σκελετοί, αλλά όχι όλοι. Εξέφρασαν, επιπλέον την πεποίθηση ότι όσο προχωρούν οι ανασκαφές θα βρεθούν κι άλλα πτώματα.

Το πότε και με ποιον τρόπο πέθαναν οι άνθρωποι αυτοί δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για ξαφνικό θάνατο, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιας επιδημίας ή μαζικού πυρετού. Το Παρίσι άλλωστε είχε χτυπηθεί από πολλές επιδημίες μεταξύ του 14ου και 17ου αιώνα.

Οι εξετάσεις DNA και οι αναλύσεις άνθρακα, που πρόκειται να γίνουν στα υπολείμματα των σκελετών, θα δώσουν απαντήσεις σχετικά με το σε ποιον ανήκουν τα οστά και πώς έφτασαν στο σημείο να ταφούν μαζικά.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)