Ευρώπη

28 Φεβρουαρίου 2015 14:15

Ρώμη: Τραυματισμοί και συλλήψεις σε αντιφασιστική διαδήλωση

Νέα διαδήλωση της ακροδεξιάς σήμερα στη Ρώμη και αντιδιαδήλωση αριστερών οργανώσεων.

-

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η χθεσινή διαμαρτυρία στο κέντρο της Ρώμης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μετανάστες που διασχίζουν τη Μεσόγειο. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να ακολουθήσουν πολλές συλλήψεις.

Αριστεροί διαδηλωτές κατέβηκαν στην Piazza del Popolo στο κέντρο της Ρώμης εν όψει της συγκέντρωσης που οργανώνει σήμερα στην ίδια περιοχή το ξενοφοβικό κίνημα της Λέγκας του Βορρά, με ομιλητή τον ηγέτη της Ματέο Σαλβίνι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, με τις αρχές να αποδίδουν την επέμβαση σε κατάληψη εκκλησίας από τους διαδηλωτές με πρόθεση να παραμείνουν εκεί μέχρι τη σημερινή συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Η αστυνομία επιτέθηκε με ρόπαλα και δακρυγόνα στους διαδηλωτές, που απάντησαν με καπνογόνα και φωτοβολίδες.

Οι συμπλοκές γρήγορα γενικεύθηκαν, με τους διαδηλωτές να πετούν στους αστυνομικούς και τις λαστιχένιες βάρκες που κρατούσαν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μετανάστες.

Τελικά, η αστυνομία εκκένωσε την πλατεία, με δυνάμεις της τάξης να παραμένουν εκεί, ενώ αριστερές οργανώσεις ετοιμάζουν νέα αντιδιαδήλωση το απόγευμα στο κέντρο της Ρώμης.

 Η νέα αντιδιαδήλωση πραγματοποιείται ενόψει της νέας συγκέντρωσης που θα γίνει το απόγευμα στην Ρώμη, με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, την υιοθέτηση σκληρής πολιτικής κατά των μεταναστών και την έξοδο της Ιταλίας από το Ευρώ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)