Γενικά

10 Φεβρουαρίου 2015 16:43

Μετά από 50 χρόνια βρέθηκε χαμένο αεροπλάνο στις Άνδεις

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων οχτώ μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Green Cross της Χιλής. Ομάδα ορειβατών εντόπισε τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

-

Μισό αιώνα μετά την αεροπορική τραγωδία του 1961 που συγκλόνισε τη Χιλή και τον ποδοσφαιρικό χώρο, φαίνεται πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Douglas DC-3 που είχε εξαφανιστεί πάνω από τις Άνδεις.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων οχτώ μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Green Cross της Χιλής. 

Ομάδα ορειβατών δήλωσε πως εντόπισε τα συντρίμμια του αεροσκάφους και μιλώντας στο κανάλι 7 της Χιλής, ο Leonardo Albornoz, ένας από τους ορειβάτες, ανέφερε ότι βρήκαν τα συντρίμμια σε υψόμετρο περίπου 10.500 ποδιών από την πρωτεύουσα Σαντιάγκο. Αρνείται ωστόσο να αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία. 

«Μεγάλο μέρος της ατράκτου εξακολουθεί να είναι ανέπαφο, ενώ γύρω του βρίσκονται διάσπαρτα οστά», σημείωσε. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως τα συντρίμμια δεν βρίσκονται εκεί που ανέφεραν οι επίσημες εκδοχές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)