Μέση Ανατολή

26 Ιανουαρίου 2015 02:00

Κοντά στους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί

Η διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιράκ, τόνισε η διάσημη ηθοποιός, που επισκέφθηκε καταυλισμό Κούρδων προσφύγων.

-

Κατά την επίσκεψή της σε προσφυγικό καταυλισμό στο Ντοχούκ του ιρακινού Κουρδιστάν, η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί κατήγγειλε πως η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στην πολύπαθη χώρα.

«Από την προηγούμενη επίσκεψη μου στο Ιράκ, άλλα δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο βίαιος εκτοπισμός τους έχει σοκάρει όλον τον κόσμο και η βοήθεια που έχει καταφθάσει δεν είναι αρκετή», δήλωσε η Τζολί.

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι Πρέσβειρα του ΟΗΕ, έφθασε στον καταυλισμό αυτόν του βορείου Ιράκ με διπλωματικό κονβόι. Διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και συνομίλησε αρκετή ώρα με μερικές οικογένειες.

«Επιτέλους, οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να βρουν μία κοινή οδό για να επιτευχθεί πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε.

Η προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στον ιρακινό βορρά έχει κλιμακώσει την ανθρωπιστική κρίση, καθώς τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)