ΗΠΑ - Καναδάς

05 Ιανουαρίου 2015 19:14

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του βομβιστή της Βοστώνης

Αρχίζει η διαδικασία της επιλογής του σώματος των ενόρκων που θα παραστεί στη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

-



Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τριών άνθρωποι και τον τραυματισμό περισσότερων από 260.

Στο δικαστήριο της Βοστώνης ξεκινά σήμερα η διαδικασία της επιλογής του σώματος των ενόρκων που θα παραστεί στη δίκη του και αναμένεται να εμφανιστούν σχεδόν 1.200 άνθρωποι που ενδέχεται να επιλεγούν ως ένορκοι.

Ο περιφερειακός δικαστής Τζορτζ Ο' Τουλ θα επιλέξει από τους 1.200 ανθρώπους ένα σώμα 12 ενόρκων και 6 αναπληρωτών που θα παρακολουθήσουν τη δίκη και θα αποφανθούν στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 5 μήνες.

Ο 21χρονος Τσαρνάεφ, τσετσενικής καταγωγής, που έχει πολιτογραφηθεί Αμερικανός υπήκοος αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος για κάθε μία από τις 30 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του.



Ο Τσαρνάεφ αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα, ενώ οι δικηγόροι του Τσαρνάεφ κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου η δίκη του να διεξαχθεί εκτός της περιφέρειας της Βοστώνης, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν αδύνατο να βρεθεί ένας αμερόληπτος τοπικός δικαστής.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)