Ρωσία

07 Δεκεμβρίου 2014 19:28

Μουσείο Ερμιτάζ: Τρισδιάστατο υπερθέαμα για τα 250 χρόνια του

Η ρωσική ιστορία, μπλεγμένη με τα εκθέματα του Μουσείου,  «ζωντάνεψε» επάνω στους τοίχους κτιρίων στην κεντρική πλάτεία της Αγίας Πετρούπολης.

-

Με ένα φαντασμαγορικό, τρισδιάστατο υπερθέαμα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με τις οποίες το Μουσείο Ερμιτάζ θα γιορτάσει τα 250 χρόνια του.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Αγίας Πετρούπολης, για να απολαύσουν την μοναδική, τρισδιάστατη προβολή της ρωσικής ιστορίας, επάνω στους ημικυκλικούς τοίχους του κτιρίου του Γενικού Επιτελείου.

Πρόσωπα, κτίρια, γεγονότα, μάχες, πόλεμοι και φυσικές καταστροφές έμπλεκαν με τα πολυάριθμα εκθέματα του Μουσείου, μαγεύοντας τους Ρώσους, που απαθανάτιζαν με κινητά τηλέφωνα και ταμπλετ τις σκηνές. 

Το Μουσείο Ερμιτάζ, που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα και στην Ελλάδα, λόγω του δανεισμού σε αυτό από το Βρετανικό Μουσείο του αγάλματος του Ιλισσού, μέρους από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, είναι τόσο «πλούσιο» σε εκθέματα, που λέγεται πως κάποιος, αν αφιερώσει 1 λεπτό σε κάθε έκθεμα,  χρειάζεται 11 χρόνια για να τα δει όλα. 

Οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Ερμιτάζ για τα 250 χρόνια του, που ξεκίνησαν με το τρισδιάστατο υπερθέαμα, θα ολοκληρωθούν στις 9 Δεκεμβρίου.

Απολαύστε το τρισδιάστατο υπερθέαμα:

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)