Λοιπή Αμερική

05 Δεκεμβρίου 2014 18:23

Επεκτείνεται το ψηλότερο αστικό τελεφερίκ στον κόσμο

Ο πρόεδρος Μοράλες εγκαινίασε την 3η γραμμή του τελεφερίκ στην πρωτεύουσα της Βολιβίας.

-

Το τελεφερίκ που συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ με την πόλη Ελ Άλτο, στις Άνδεις, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές από τη στιγμή που εγκαινιάσθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ο πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, εγκαινίασε την 3η γραμμή και προανήγγειλε τη δημιουργία άλλων πέντε τα επόμενα χρόνια, που θα κοστίσουν περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

Κάθε μία από τις τρεις γραμμές του αστικού τελεφερίκ, που είναι το ψηλότερο στον κόσμο, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 20.000 επιβάτες την ώρα από τη μία πόλη στην άλλη. Το εισιτήριο στοιχίζει περίπου 30 λεπτά του ευρώ.

Όσο για το χρόνο που εξοικονομούν πλέον οι επιβάτες για να μεταβούν από τη Λα Παζ στην Ελ Άλτο, τα λόγια είναι περιττά. Το επιβατικό κοινό θα φθάνει πλέον στον προορισμό του μέσα σε 24 λεπτά, ενώ μέχρι πρότινος χρειαζόταν 1,5 με 2 ώρες για να καλυφθεί η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις, που βρίσκονται στις πλαγιές των Άνδεων.

Η θέα από τα βαγόνια του τελεφερίκ προκαλεί δέος…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)