Αφρική

22 Νοεμβρίου 2014 11:49

Κένυα: Ισλαμιστές εκτέλεσαν επιβάτες λεωφορείου που δεν ήταν μουσουλμάνοι

Μαζική εκτέλεση σε λεωφορείο από τους ισλαμιστές αντάρτες της αλ Σεμπάμπ.

-



Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός λεωφορείου στην βορειοανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, όταν έπεσαν στα χέρια των Σομαλών ισλαμιστών ανταρτών αλ Σεμπάμπ, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της πόλης Μαντέρα, Νόα Μουαβίντα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω (…) ότι 28 αθώοι ταξιδιώτες σκοτώθηκαν βίαια από τους αλ Σεμπάμπ», ανέφερε ο Μουαβίντα. Όπως είπε ο ίδιος, οι ισλαμιστές αντάρτες υποχρέωσαν τον οδηγό του λεωφορείου να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια το οδήγησαν στην άκρη του δρόμου, όπου εκτέλεσαν τους επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι.

«Υπήρχαν περίπου 60 επιβάτες στο λεωφορείο (…) οι αντάρτες του έστησαν ενέδρα περίπου 8 χιλιόμετρα από την έξοδο της Μαντέρα, μιας πόλης στα σύνορα με τη Σομαλία», ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας και είπε ότι τους χώρισαν σε δύο ομάδες: μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους.

Στη συνέχεια οι ένοπλοι ανέβηκαν στο λεωφορείο με όσους επιβάτες δεν ήταν μουσουλμάνοι και προσπάθησαν να φύγουν. Ωστόσο, το όχημα κόλλησε στις λάσπες και δεν μετακινούταν, οπότε «εκτέλεσαν τους ομήρους», πρόσθεσε ο Μουαβίντα και ανέφερε ότι οι δράστες διέφυγαν στη Σομαλία. 

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης μέσω του Twitter. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)