Μέση Ανατολή

18 Νοεμβρίου 2014 11:35

«Σφαγή» σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ

Δύο ένοπλοι, κρατώντας μαχαίρια και τσεκούρια, έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

-

Μακελειό σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, όπου τέσσερις πιστοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ακόμα οχτώ άτομα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νεκροί είναι και οι δύο άντρες που επιτέθηκαν στους πιστούς, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε έξι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Δύο άντρες, που η ισραηλινή αστυνομία ενημέρωσε πως πρόκειται για Παλαιστίνιους, εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στη συναγωγή που βρίσκεται στη συνοικία Χαρ Χοφ της δυτικής Ιερουσαλήμ και κρατώντας τσεκούρια, μπαλτάδες και μαχαίρια επιτέθηκαν στους πιστούς. Σύντομα ο χώρος πλημμύρισε αίματα, καθώς οι δύο άντρες κατόρθωσαν να τραυματίσουν τους περισσότερους από τους περίπου 20 πιστούς Εβραίους που βρίσκονταν εκεί.

Τη Χαμάς και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε ως υπεύθυνους της σημερινής δολοφονικής επίθεσης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου

 «Η επίθεση αυτή είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υποκίνησης βίας από τη Χαμάς και τον Αμπού Μάζεν», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει «με σιδηρά πυγμή σε αυτές τις δολοφονίες εβραίων» που προσεύχονταν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)