Γενικά

16 Νοεμβρίου 2014 17:14

«Τρέχοντας» έφυγε ο Πούτιν από την σύνοδο G20, γιατί νύσταζε…

Στρίμωξαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι Δυτικοί ηγέτες για το θέμα της Ανατολικής Ουκρανίας.

-

Η φημολογία που υπήρξε πως ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν  θα έφευγε πρόωρα από την σύνοδο των G20, αποδείχθηκε πως δεν ευσταθούσε. Εντύπωση όμως έκανε η βιαστική αναχώρηση του από την Αυστραλία αμέσως μετά το τέλος των εργασιών, με την δικαιολογία ότι χρειάζεται ύπνο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε ισχυρές πιέσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά παρόλα αυτά στις δηλώσεις του υπήρξε πολύ μετριοπαθής, «Πράγματι, κάποιες από τις απόψεις μας δεν συμπίπτουν, αλλά οι συζητήσεις ήταν ολοκληρωμένες, εποικοδομητικές και πολύ χρήσιμες».

Δεν δίστασε όμως να υπεραμυνθεί της τακτικής που ακολουθεί στην Ανατολική Ουκρανία και χαρακτήρισε τον οικονομικό αποκλεισμό της περιοχής από το Κίεβο, μεγάλο λάθος αλλά όχι μοιραίο.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, που ήταν και ο οικοδεσπότης της συνόδου τόνισε, «Έχω ορισμένες διαφορές με τη ρωσική κυβέρνηση, όπως είναι φυσικό. Δεν συμφωνώ, στην πραγματικότητα καταδικάζω πλήρως, αυτό που συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία. Απαιτώ να συνεργαστεί πλήρως η Ρωσία με την έρευνα για την κατάρριψη της (πτήσης) ΜΗ17».

Πολύ πιο αιχμηρός ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διαπίστωσε πως η Μόσχα θα παραμείνει απομονωμένη από την διεθνή κοινότητα, όσο ακολουθεί την ίδια τακτική. Σε αποστροφή των δηλώσεων του υποστήριξε πως οι κυρώσεις προς την Ρωσία «δαγκώνουν καλα», για να συνεχίσει, «Διατηρούμε την ικανότητα και βάζουμε τις ομάδες μας να εξετάζουν συνεχώς μηχανισμούς για να εντείνουμε τις πιέσεις εάν κριθεί απαραίτητο».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι θέσεις των πρωθυπουργών Αγγλίας και Καναδά που σχολίασαν το θέμα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)