Ευρώπη

09 Νοεμβρίου 2014 20:21

La Repubblica: Παραιτείται ο πρόεδρος Ναπολιτάνο

Η ιταλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο 89χρονος πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας φέρεται να έχει αποφασίσει την παραίτησή του για λόγους υγείας.

-

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο προτίθεται να παραιτηθεί του αξιώματός του πριν το τέλος του έτους, σύμφωνα  με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica. 

Το δημοσίευμα αναφέρει οτι ο Ναπολιτάνο, 89 ετών, φέρεται να έχει λάβει την απόφασή αυτή για λόγους υγείας .

Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται  ότι ο Ιταλός πρόεδρος δεν φέρεται διατεθειμένος να περιμένει την έγκριση ενός νέου εκλογικού νόμου, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί  έως  τώρα.

Σε επίσημο ανακοινωθέν της  η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας τονίζει ότι «δεν διαψεύδει αλλά ούτε και  επιβεβαιώνει  αναφορές του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου».  Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι κατά την επανεκλογή του  από το κοινοβούλιο της Ρώμης, στις 20 Απριλίου του 2013, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο «αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις και τα όρια - τα οποία ήταν και χρονικού χαρακτήρα- εντός των οποίων αποδεχόταν  την δεύτερη αυτή θητεία». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)