Ευρώπη

07 Νοεμβρίου 2014 17:33

Ο ηλεκτρονικός «πόλεμος» των υιών Σαρκοζί και Τριερβελέρ

Ανταλλάσουν «γαλλικά» και ειρωνικά σχόλια μέσω Twitter.

-


Τους χωρίζει ο Ατλαντικός Ωκεανός κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Ο 17χρονος Λουί Σαρκοζί, είναι τρόφιμος σε στρατιωτική σχολή των ΗΠΑ ενώ ο Λεονάρ Τριερβελέρ εκπαιδευόμενος μάγειρας σε ΙΕΚ του Παρισιού.

Οι γόνοι  των πρώην- προέδρου και Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας- διασταυρώνουν, όμως, τα ηλεκτρονικά «ξίφη» τους μέσω Twitter. Αφορμή αποτέλεσε η αναδημοσίευση άρθρου του ακροδεξιού περιοδικού «Valeurs Actuelles» από τον υιό Σαρκοζί, το οποίο ανέφερε, ψευδώς, ότι ο γιος της Τριερβελέρ συνεχίζει να ζει στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Λεονάρ Τριερβελέρ απάντησε: «Μετά την αναμενόμενη επιστροφή του Νικολά Σαρκοζί, έχουμε την επάνοδο του @Sarko_Junior, που είχε φύγει να ψαρέψει ροφό. Κοινό τους σημείο: θέλουν να επιστρέψουν» και ο Λουί Σαρκοζί ανταπάντησε: «Γιατί να θέλει κανείς να γυρίσει από τις ΗΠΑ; Αλλά κανείς δεν λέει όχι για το Μέγαρο των Ηλυσίων...».

Τα αίματα άναψαν και οι δύο έφηβοι «ανακάτεψαν» θείες και μανάδες. «Η θεία σου, Ναντίν Μορανό (πρώην υπουργός του Σαρκοζί) σου γράφει τα μηνύματα. Μόνο έτσι εξηγείται τόση αλαζονεία και τέτοια κακά γαλλικά» έγραψε ο Λεονάρ Τριερβελέρ. «Τουλάχιστον δεν είναι η μάνα σου... Όλοι ξέρουμε ότι έχει κάποια πείρα στο θέμα...»,  σχολίασε ο Λουί Σαρκοζί.

Το έναυσμα της ηλεκτρονικής κόντρας έδωσε, στις 4 Ιουλίου, η δικαστική περιπέτεια και η 15ωρη κράτηση του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, πολιτικού αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ

«Η Δικαιοσύνη κάτι θα ξέρει παραπάνω για να συλλάβει το Νικολά Σαρκοζί» έγραψε στο Twitter o γιος της Βαλερί Τριερβελέρ, επιλέγοντας να σταθεί στο πλευρό του Ολάντ και ανταποδίδοντας, με τον τρόπο του, τη στήριξη που του παρείχε ο Γάλλος πρόεδρος όσο διατηρούσε σχέση με τη μητέρα του.

Το «καρφί» του Λεονάρ δεν άφησε ασχολίαστο ο Λουί, ο οποίος, μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας του,  έσπευσε να γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό” «Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)