ΗΠΑ - Καναδάς

03 Νοεμβρίου 2014 06:56

Το διαστημικό σκάφος της Virgin έσπασε στα δύο εν πτήσει

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι το SpaceShipTwo… κόπηκε στα δύο στη διάρκεια της πτήσης. Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα της έρευνας.

-



Την εκτίμηση - με βάση τις πρώτες ενδείξεις - ότι το SpaceShipTwo φαίνεται να έχει σπάσει στα δύο κατά τη διάρκεια της πτήσης εξέφρασε ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, η οποία εξετάζει τα αίτια της συντριβής του επιβατικού διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic στην έρημο της Καλιφόρνιας. 

«Το πεδίο όπου έπεσαν τα συντρίμμια υποδηλώνει ότι υπήρξε διάλυση του σκάφους εν πτήσει», επισήμανε ο προεδρεύων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, Κρίστοφερ Χαρτ, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα όταν εξετάσουμε όλες τις πηγές που διαθέτουμε».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, η έρευνα σχετικά με τα αίτια της συντριβής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενεργοποιήθηκε νωρίτερα το σύστημα του σκάφους (feathering), το οποίο περιστρέφει τις πτέρυγές του προς τα πάνω σε γωνία 65 μοιρών (κλίση στην οποία δημιουργούν μια ισχυρή οπισθέλκουσα δύναμη και μειώνουν την ταχύτητα καθόδου για λόγους ασφάλειας).

Οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ανέπαφες τις δεξαμενές καυσίμων και τον κινητήρα του διαστημοπλοίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μοχάβε της Καλιφόρνιας, κοντά στο σημείο της συντριβής.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών έχει αναλάβει τις έρευνες για τη συντριβή του SpaceShipTwo, το οποίο συνετρίβη ενώ εκτελούσε την πρώτη μηχανοκίνητη δοκιμή του από τον περασμένο Ιανουάριο. 

Από τη συντριβή του διαστημοπλοίου της Virgin Galactic έχασε τη ζωή του ο κυβερνήτης και τραυματίστηκε σοβαρά ο συγκυβερνήτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)