ΗΠΑ - Καναδάς

01 Νοεμβρίου 2014 10:10

Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος των... διασημοτήτων

Το σκάφος έκανε δοκιμαστική πτήση λίγο πριν ξεκινήσει τα ταξίδια αναψυχής στο διάστημα.

-

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την είδηση της συντριβής, την Τετάρτη, του μη επανδρωμένου σκάφους της ORBITAL SCIENCES ,ένα ακόμη σκάφος ιδιωτικής εταιρείας, συνετρίβη κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το σκάφος SpaceShipTwo της Virgin Galactic, της εταιρείας διαστημικών εκδρομών που ανήκει στον μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το επανδρωμένο αεροσκάφος ξεκίνησε από το διαστημικό κέντρο στην έρημο Μοχάβε και εξερράγη εν πτήσει, μετά την πυροδότηση του πυραυλοκινητήρα του.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε αποχωριστεί από το αεροσκάφος-φορέα WhiteKnightTwo, το οποίο αργότερα προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Ο συγκυβερνήτης του σκάφους σκοτώθηκε, αλλά ο κυβερνήτης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και να προσγειωθεί στην έρημο. Είναι σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν συνεχώς εικόνες από τα συντρίμμια του υποτροχιακού διαστημοπλοίου στην έρημο. Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να αναφέρεται στα αίτια του δυστυχήματος.

Μέσα στον Οκτώβριο το  σκάφος SpaceShipTwo είχε πραγματοποιήσει ανεμοπορία, χωρίς την χρήση πυραυλοκινητήρα, κάτι που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο. Ο σχεδιασμός του σκάφους προέβλεπε την φιλοξενία έξι επιβατών και δυο πιλότων αλλά η εμπορική χρήση του για ταξίδια αναψυχής δεν είχε ξεκινήσει ακόμα.

Το ενδιαφέρον όμως ήταν πολύ μεγάλο και ήδη πάνω από 700 άνθρωποι έχουν πληρώσει 250.000 δολάρια περίπου, έκαστος, για να κλείσουν μια θέση. Μεταξύ αυτών και πολλά γνωστά ονόματα όπως οι Tom Hanks, Angelina Jolie, Justin Bieber, Leonardo DiCaprio, Russell Brand, Katy Perry, Aston Kutcher, Stephen Hawking, Kate Winslet και Lance Bass.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)