Μέση Ανατολή

29 Οκτωβρίου 2014 18:11

Μυστήριο με τον αποκεφαλισμό(;) της Πεσμεργκά Ρεχάνα

Δημοσιογράφοι αντικρούουν τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών του ΙΚ ότι αποκεφάλισαν τον 25χρονο «άγγελο» του Κομπάνι.

-


Σύγχυση προκάλεσε η εικόνα που κυκλοφόρησε στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης με έναν τζιχαντιστή να κρατά όπλο στο ένα χέρι και στο άλλο το κεφάλι μίας γυναίκας. Σύμφωνα με τους εξτρεμιστές του ΙΚ στη φωτογραφία απεικονίζεται το κεφάλι της 25χρονης Ρεχάνα, του κοριτσιού-σύμβολο του αγώνα των Κούρδων στο Κομπάνι.

Η φωτογραφία, όμως, είναι παλαιότερη από τις 26 Οκτωβρίου, ημέρα που το ΙΚ φέρεται πως σκότωσε την 25χρονη. Τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών αντικρούει και Κούρδος δημοσιογράφος, ο Ρασάντ Αμπντέλ Καντέρ, σύμφωνα με τον οποίο η Ρεχάνα είναι ζωντανή και, μάλιστα, συνομίλησε μαζί της.

 

Την αλήθεια της δήλωσης του Καντέρ ενισχύει ένας ακόμα δημοσιογράφος που βρίσκεται στο Κομπάνι. Δήλωσε σε συριακή εφημερίδα πως η Ρεχάνα είναι ζωντανή, ότι έχει περάσει τα σύνορα της Τουρκίας και πως το κεφάλι της γυναίκας που απεικονίζεται στη φωτογραφία των εξτρεμιστών δεν είναι της 25χρονης. «Τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν είναι τα δικά της», τόνισε και μια φίλη της νεαρής μαχήτριας, προσθέτοντας πως το πραγματικό όνομα της δεν είναι Ρεχάνα.

Η 25χρονη αποτελεί, πάντως, το σύμβολο του αγώνα των Πεσμεργκά κατά του εξτρεμισμού και το σύμβολο γυναίκας που δεν διστάζει να πάρει τα όπλα για  να υπερασπιστεί το λαό της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)