Ευρώπη

28 Οκτωβρίου 2014 23:30

«Συγγνώμη» για τα σκάνδαλα στο Λαϊκό Κόμμα ζήτησε ο Ραχόι

Δημόσια «συγγνώμη» για τα σκάνδαλα διαφθοράς των μελών του κυβερνώντος κόμματος ζήτησε για πρώτη φορά ο Ισπανός πρωθυπουργός.

-



Σε μία αιφνίδια κίνηση προέβη την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, παίρνοντας - δημοσίως - θέση για τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία ενεπλάκησαν μέλη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP).

Ο Ραχόι ζήτησε για πρώτη φορά συγγνώμη για τα σκάνδαλα διαφθοράς των μελών του κόμματός του και υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. «Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του PP σε όλους τους Ισπανούς επειδή διόρισα άτομα σε θέσεις που δεν τους άξιζαν και που φαίνεται ότι τις εκμεταλλεύτηκαν», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός ενώπιον της Γερουσίας.

Αν και οι δικαστικές έρευνες σε βάρος μελών του κόμματός του είναι διαρκείς την τελευταία τριετία, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ραχόι ζήτησε συγγνώμη. Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και γγ του Λαϊκού Κόμματος, Ανχελ Αθέμπες, εμφανίστηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» του κόμματος.

Ο Ραχόι έχει δεχτεί έντονη κριτική επειδή δεν απέπεμψε άμεσα τον πρώην ταμία του κόμματος, Λουίς Μπαρθένας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για το ίδιο σκάνδαλο.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το πεδίο των μέτρων κατά της διαφθοράς μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα σε αυτή τη χώρα θα σκέφτεται δύο φορές προτού μπει στον πειρασμό της διαφθοράς», υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, μιλώντας στους Γερουσιαστές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)