ΗΠΑ - Καναδάς

23 Οκτωβρίου 2014 22:44

«Συγγνώμη» ζήτησε η μητέρα του τζιχαντιστή στην Οτάβα

Συγγνώμη για τον πόνο και τον τρόμο που έσπειρε ο γιος της στο Μνημείο των Πεσόντων και στο κοινοβούλιο του Καναδά ζήτησε η μητέρα του δράστη της επίθεσης.

-



Μία ημέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο ένοπλος στο Μνημείο των Πεσόντων και στο κοινοβούλιο του Καναδά, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, η μητέρα του έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του γιου της, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη της.

Η καναδική αστυνομία έχει καταλήξει ότι ο υπαίτιος της επίθεσης είναι ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό που σύμφωνα με τα Καναδικά ΜΜΕ είχε ασπαστεί πρόσφατα το Ισλάμ.

«Ήταν χαμένος και δεν προσαρμόστηκε», σημειώνει η Σούζαν Μπιμπό σε ανακοίνωση που έστειλε στο Associated Press εκ μέρους της ίδιας και του συζύγου της, Μπουλγκάσεμ Ζεχάφ. «Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν τη θλίψη που αισθανόμαστε αυτήν τη στιγμή. Λυπόμαστε πολύ που ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Έχασε τα πάντα και αφήνει πίσω του μια οικογένεια η οποία δεν μπορεί παρά να αισθάνεται πόνο και οδύνη. Τους απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας, μολονότι οι λέξεις φαντάζουν πλέον άχρηστες», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Θέλουμε επίσης να ζητήσουμε συγγνώμη για τον πόνο, τον τρόμο και το χάος που δημιούργησε (ο Μπιμπό). Δεν έχουμε να προσφέρουμε καμία εξήγηση. Είμαι έξαλλη με τον γιο μας, δεν καταλαβαίνω και ένα κομμάτι μου θέλει να τον μισήσει αυτή τη στιγμή. Εγώ, η μητέρα του, τον είδα ένα μεσημέρι που φάγαμε μαζί την περασμένη εβδομάδα. Πριν από αυτό δεν τον είχα δει εδώ και πέντε χρόνια. Για αυτό έχω ελάχιστες πληροφορίες να προσφέρω», σημειώνει η μητέρα του.

Οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό έδρασε μόνος του και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με μια άλλη επίθεση εναντίον δύο στρατιωτών που σημειώθηκε στο Κεμπέκ τη Δευτέρα.



Συνελήφθη άνδρας κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων

Νωρίτερα την Πέμπτη, η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, μία ημέρα μετά το αιματηρό επεισόδιο, την στιγμή που ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης.

Καθώς ο Χάρπερ και η σύζυγός του κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο οι αστυνομικοί, φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα τους, περικύκλωσαν έναν άνδρα και τον διέταξαν να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Οτάβας, ο άνδρας αυτός «παραβίασε τη σκηνή του εγκλήματος». «Πέρασε μέσα από την ταινία. Του είπαμε να μην το κάνει. Δεν μας άκουσε», ανέφερε ένας αξιωματικός.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)