Λοιπή Αμερική

23 Οκτωβρίου 2014 21:32

Πυρπολήθηκε το δημαρχείο της πόλης Ιγουάλα στο Μεξικό

Ο δήμαρχος είναι ύποπτος για εμπλοκή στην υπόθεση των 43 αγνοούμενων φοιτητών.

-


Δεκάδες διαδηλωτές εισβάλλουν στο δημαρχείο της πόλης Ιγουάλα, στο Μεξικό σπάζουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, από υπολογιστές μέχρι έπιπλα  και στη συνέχει παραδίδουν το κτήριο στις φλόγες.

Η πυρπόληση του δημαρχείου είναι η κατάληξη μια μαζικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας με αφορμή τους 43 φοιτητές, η τύχη των οποίων αγνοείται από τον περασμένο μήνα.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τις αρχές ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση των  αγνοουμένων φοιτητών, που εκφράζονται φόβοι ότι είναι θύματα τοπικών συμμοριών και της αστυνομίας.


Η έρευνα, με αφορμή την εξαφάνιση των 43 φοιτητών, οδήγησε στον εντοπισμό μαζικών τάφων στην περιοχή. Δεν έχει βρεθεί, όμως, κανένας από τους αγνοούμενους φοιτητές.

Συνελήφθησαν, πάντως, τουλάχιστον 35 αστυνομικοί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.  Μεταξύ των καταζητούμενων είναι και ο δήμαρχος της πόλης Ιγουάλα.

Μεγάλη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα έγινε και στην πρωτεύουσα του Μεξικού, όπου οι διαδηλωτές αξίωσαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την εξαφάνιση των φοιτητών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)