Γενικά

17 Οκτωβρίου 2014 12:59

Στη μάχη κατά του Έμπολα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Με δύο βίντεο για λογαριασμό της Unicef ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ρίχνεται στον αγώνα για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

-



Ως πρέσβης καλής θέλησης της UNICEF, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πρωταγωνιστεί σε δύο βίντεο που έχουν στόχο να ενισχύσουν τις δράσεις εναντίον της εξάπλωσης του ιού Έμπολα και μιλάει απευθείας στους ανθρώπους της Δυτικής Αφρικής, που πλήττονται από την επιδημία.

«Οι εικόνες σου σπαράζουν την καρδιά. Ως πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι η αίσθηση, να βλέπεις το παιδί σου να υποφέρει και να νοιώθεις τόσο αβοήθητος. Αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε. Η Unicef είναι στο έδαφος  και εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να προστατεύσει τα παιδιά και τις οικογένειες από το θανατηφόρο ιό. Σας παρακαλώ δώστε στη Unicef τη βοήθεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο», δηλώνει ο πρώην σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τα δύο βίντεο πρόκειται να μεταδοθούν στη Σιέρα Λεόνε, μία από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττεται περισσότερο από τον ιό. Η Unicef εργάζεται για να ελέγξει την επιδημία μέσα από εκστρατείες δημόσιας προβολής που έχουν στόχο να πληροφορήσουν τις οικογένειες για τους τρόπους μετάδοσης και τους κανόνες υγιεινής.

Σχεδόν 4.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το ξεκίνημα της επιδημίας του ιού Έμπολα, ενώ στην πλειονότητά τους τα θύματα είναι στις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)