Ευρώπη

16 Οκτωβρίου 2014 20:30

«Ρούμπι Γκέιτ»: Γιατί το Εφετείο αθώωσε τον Μπερλουσκόνι

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 ετών για συνέργια σε εκπόρνευση ανηλίκων.

-


Στη δημοσιότητα έδωσε, την Πέμπτη, το Εφετείο του Μιλάνου το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη δίκη «Ρούμπι Γκέιτ», τον περασμένο Ιούλιο. 

Η απόφαση του εφετείου ανέτρεψε την πρωτόδικη ποινή της 7ετούς φυλάκισης, βασιζόμενη στην λογική ότι έστω και αν η Ρούμπι Καρίμα ελ Μαχρούγκ εκπορνεύθηκε στα λεγόμενα πάρτι «μπούγκα μπούγκα», στη βίλα του «πρώην Καβαλιέρε», στο 'Αρκορε, οι εισαγγελείς δεν απέδειξαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε πως η Μαροκινή, τους πρώτους μήνες του 2010, ήταν ακόμη ανήλικη.  

Οι δικαστές αναγνωρίζουν, εξάλλου, ότι ο Μπερλουσκόνι ανησυχούσε για τυχόν αποκαλύψεις, συνδεδεμένες με την όλη υπόθεση, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν  το προφίλ του. 

Η απόφαση και η αιτιολογία του εφετείου επιβεβαιώνει, πάντως,  ότι η Ρούμπι έλαβε χρήματα για να συνευρεθεί με τον Μπερλουσκόνι. Επίσης, πως ο Ιταλός κεντροδεξιός πολιτικός συνήθιζε να δωρίζει τιμαλφή στις νεαρές γυναίκες που καλούσε στα δείπνα του και ότι οι έλεγχοι ασφαλείας, για την πρόσβαση των φιλοξενουμένων στην έπαυλή του ήταν ελλιπέστατοι. 

Σύμφωνα με το Εφετείο του Μιλάνου δεν αποδείχθηκε κατάχρηση εξουσίας από το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχετικά με το τηλεφώνημά του στην διεύθυνση αστυνομίας του Μιλάνου, τον  Μάιο του 2010, όταν η Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ είχε κατηγορηθεί από φίλη της για κλοπή προσωπικών αντικειμένων. Η Μαροκινή, είχε τεθεί, τότε, υπό την φροντίδα της περιφερειακής συμβούλου Νικόλ Μινέτι, φιλικού προσώπου του ηγέτη της Φόρτσα Ιτάλια.   

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)