ΗΠΑ - Καναδάς

16 Οκτωβρίου 2014 17:00

Το γιαούρτι επίσημο σνακ της Νέας Υόρκης

Οι Νεοϋορκέζοι ανακαλύπτουν τις υγιεινές ιδιότητες του γιαουρτιού και μεταβάλλονται σε μανιώδεις καταναλωτές του.

-

Το στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι έχει κατακτήσει και την  Νέα Υόρκη, με τις όποιες διαφοροποιήσεις έχουν επινοήσει οι Αμερικανοί και από την Τετάρτη έχει ανακηρυχθεί σε επίσημο σνακ της αμερικανικής πολιτείας.

«Το "Μεγάλο Μήλο" έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στις ΗΠΑ καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν για την διατροφή τους το γιαούρτι ελληνικού τύπου». Αυτό ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Μάλιστα η ανακοίνωση συνεχίζει προσθέτοντας, «Αναδεικνύοντας το γιαούρτι ως επίσημο πολιτειακό σνακ, θα συνεχίσουμε να εγείρουμε την προσοχή της κοινής γνώμης στα οφέλη που έχει το γιαούρτι στην υγεία και την οικονομία».

Βέβαια οι αμερικανοί χρησιμοποιούν την επωνυμία γιαούρτι ελληνικού τύπου για να αποφύγουν τους περιορισμούς που συνεπάγεται η χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι. Το 2013 παρήχθησαν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης περίπου 336 εκ. κιλά γιαουρτιού, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 16% της συνολικής αμερικανικής παραγωγής.

Σε σχετικό του θέμα το Reuters και θέλοντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η είδηση αναφέρει πως ελάχιστες πολιτείες έχουν επίσημο σνακ κι αναφέρει χαρακτηριστικά «το Τέξας έχει τα τσιπ τορτίγιας, το Ιλινόις τα ποπ κορν και η Γιούτα το ζελέ».

.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)