Ευρώπη

12 Οκτωβρίου 2014 22:46

«Το Ισλαμικό Κράτος περιμένει τους πρώτους στρατιώτες»

Νέο βίντεο του βρετανού ομήρου, Τζον Κάντλι, τον οποίο απειλούν να αποκεφαλίσουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

-

Το τέταρτο κατά σειρά βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βρετανού φωτορεπόρτερ, Τζον Κάντλι, που κρατούν όμηρο οι τζιχαντιστές, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Φορώντας τη γνώριμη πορτοκαλί φόρμα, ο 43χρονος Κάντλι δηλώνει μεταξύ άλλων: «Πριν από ένα μήνα ο Ομπάμα άναψε το πράσινο φως για αεροπορικές επιδρομές. Σήμερα αναρωτιόμαστε για πόσον καιρό ακόμη θα κρατήσει η πολιτική για μη χερσαία επέμβαση» και προσθέτει «Όσον αφορά το Ισλαμικό Κράτος, περιμένει με ανυπομονησία τους πρώτους στρατιώτες», υπονοώντας ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους ομήρους που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων με τίτλο «Lend me your ears», ο Κάντλι απευθύνεται επίσης στον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον: «Θα θέλετε ασφαλώς να εκμεταλλευτείτε αυτούς τους θανάτους (αναφερόμενος στους αποκεφαλισμούς), για να φουντώσετε τις φλόγες του πολέμου. Σε μία τέτοια περίπτωση, λυπάμαι βαθύτατα κύριε Πρωθυπουργέ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)