Γενικά

11 Οκτωβρίου 2014 15:32

Μπαράζ διαδηλώσεων στο Σεντ Λούις κατά της αστυνομικής βίας

Ένα Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων αναμένεται στο Σεντ Λούις με φόντο τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά στην περιοχή.

-



Παρά τη βροχή, εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαδήλωση και πορεία την Παρασκευή το βράδυ ως το δικαστήριο του Σεντ Λούις, ξεκινώντας έτσι τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή ως τη Δευτέρα για το φόνο του νεαρού Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού τον

Τις αντιδράσεις πυροδότησαν περαιτέρω τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν αυτή την εβδομάδα στο Σεντ Λούις μετά το θάνατο ενός άλλου νεαρού μαύρου από έναν αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και ομάδες διαμαρτυρίας έχουν καλέσει τους Αμερικανούς από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις ολονυκτίες και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο Σεντ Λούις από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα για τον φόνο, στις 9 Αυγούστου, του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στο προάστιο Φέργκιουσον.

Οι γονείς του Μπράουν απηύθυναν έκκληση για ειρηνικές κινητοποιήσεις, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. «Κατανοούμε την ανήμπορη αγανάκτηση που αισθάνονται οι άνθρωποι όλων των τάξεων στις συναναστροφές τους με τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφεραν οι γονείς του Μπράουν σε ανακοίνωσή τους και ζήτησαν «από όσους έρθουν να δείξουν τη συμπαράστασή τους για τον γιο μας να το κάνουν στο πλαίσιο του νόμου».

Οι αμερικανικές αρχές προετοιμάζονται για μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά και για το ενδεχόμενο επεισοδίων, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Φέργκιουσον Τζέιμς Νόουλς.



Οργανώσεις, όπως η Hands Up United, έχουν προγραμματίσει ολονυκτίες, παρουσιάσεις, δωρεάν μαθήματα γιόγκα, αλλά και διαλέξεις για το πώς να συμπεριφέρονται οι πολίτες όταν τους σταματά για έλεγχο η αστυνομία.





Οι διαδηλωτές ζητούν τη σύλληψη και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, την ώρα που οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τα στοιχεία για να αποφασίσουν αν θα πρέπει ή όχι να κατηγορηθεί για τον φόνο του Μπράουν.

Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ ανθρώπους την Πέμπτη το βράδυ, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και φώναζαν συνθήματα εναντίον της αστυνομίας μετά το νέο θάνατο ενός Αφροαμερικανού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)