ΗΠΑ - Καναδάς

10 Οκτωβρίου 2014 19:10

Τον λήστεψε… αστυνομικός!

Στη διάρκεια σωματικού ελέγχου, ο αστυνομικός καρπώθηκε τα 1.300 δολάρια που βρήκε στις τσέπες αφροαμερικανού και στη συνέχεια τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού.

-

Ένα ακόμη κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Ο εισαγγελέας του Μπρούκλιν ερευνά την υπόθεση, έχοντας στα χέρια του ένα βίντεο-ντοκουμέντο που «καίει» τον κατηγορούμενο αστυνομικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Κόνι Άιλαντ της Νέας Υόρκης στις 16 Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας, ένας αστυνομικός κάνει σωματικό έλεγχο σε έναν αφροαμερικανό, στις τσέπες του οποίου βρίσκει ένα ποσό περίπου 1.300 δολαρίων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, βάζει τα χαρτονομίσματα στην τσέπη του και όταν το θύμα διαμαρτύρεται επίμονα και τα ζητάει πίσω, ο αστυνομικός τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού.

Στο βίντεο, που είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο, διακρίνονται και άλλοι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις σκηνές χωρίς να παρεμβαίνουν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)