Μέση Ανατολή

06 Οκτωβρίου 2014 13:43

Μανιφέστο των τζιχαντιστών για κατάληψη του Ιράν

Τα πυρηνικά όπλα της Τεχεράνης φαίνεται πως είναι ο επόμενος στόχος του Ισλαμικού Κράτους.

-

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να αποκαλύψουν τα πυρηνικά μυστικά της Τεχεράνης καθώς ετοιμάζονται για πόλεμο και με το Ιράν, σύμφωνα με την εβδομαδιαία βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Οι τζιχαντιστές ειδοποίησαν τους πιστούς ακόλουθούς τους με ένα μανιφέστο το οποίο φέρεται να υπογράφει υψηλόβαθμος αξιωματούχος τους, ο Αμπντουλάχ Αχμέντ αλ Μεσεντάνι.

Το έγγραφο εξετάζεται από δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας και θεωρείται αυθεντικό. Σε αυτό αναφέρεται ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα πυρηνικά όπλα του Ιράν με τη βοήθεια της Ρωσίας, στην οποία θα προσφέρουν ως ανταλλαγή τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ανμπάρ του Ιράκ.

Στο μανιφέστο αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα πρέπει να εγκαταλείψει τη στήριξη του Μπασάρ Αλ Άσαντ και υποστηρίξει τις χώρες που βρίσκονται απέναντι από το Ιράν.

Το μανιφέστο έχει έκταση 70 σελίδες μέσα στις οποίες αναλύεται σχέδιο για μία νέα καμπάνια εθνικής κάθαρσης, που σκοπό θα έχει την ίδρυση του νέου Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο θα διώξει όλους του Σιίτες από το Ιράν, ενώ θα καταστρέψει όλους τους Σιίτες του Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί προδότες τους Σιίτες Μουσουλμάνους και τους κατηγορεί ότι «εμποδίζουν» το Ισλάμ στο ίδιο κείμενο. Προειδοποιεί επιπλέον όλους τους διπλωμάτες του Ιράν και τους επιχειρηματίες, τους δασκάλους και τους αξιωματικούς του Ιράν, καθώς και όλους αυτούς που μάχονται στο πλευρό του ιρακινού στρατού και εναντίον τους ότι θα τους σκοτώσει.

Το κείμενο θεωρείται ότι είναι πολιτικό μανιφέστο για  τα νέα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία εντάχθηκαν στις τάξεις τους τον περασμένο Μάρτιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)