Διεθνείς Οργανισμοί

24 Σεπτεμβρίου 2014 17:15

ΟΗΕ: «Σώστε τα δάση, χρησιμοποιείτε καθαρή ενέργεια»

Δεσμεύσεις από 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

-


Τις βάσεις για μια ευρύτερη συμφωνία με στόχο την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη έβαλαν 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. 

Κυβερνήσεις και επενδυτές δεσμεύτηκαν για τη συγκέντρωση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να δοθούν κίνητρα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες να στραφούν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 

Καθόρισαν ως στόχους, έως το 2030, τον περιορισμό των απωλειών των τροπικών δασών, τη βελτίωση της παραγωγής τροφίμων και την αύξηση κατά 30% της κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις πόλεις. 

Τελικός στόχος είναι η επίτευξη μιας παγκόσμιας οριστικής συμφωνίας για την μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στη διάσκεψη του Παρισιού στα τέλη του 2015. 

Κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου κορυφής ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μίλησε για μια «ιστορική ημέρα» υπογραμμίζοντας πως «ποτέ πριν δεν συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί ηγέτες προκειμένου να δεσμευτούν για δράση για την κλιματική αλλαγή».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)