Τουρκία

23 Σεπτεμβρίου 2014 18:45

Die Welt: Ατομική βόμβα ετοιμάζει η Τουρκία!

Επικαλούμενη πηγές των μυστικών υπηρεσιών, η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει πυρηνική δύναμη.

-

Ανησυχία προκαλεί το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προωθεί μυστικά ένα πυρηνικό πρόγραμμα και η γειτονική μας χώρα βρίσκεται κοντά στην κατασκευή ατομικής βόμβας.

Το άρθρο επικαλείται πηγές της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας (BND) που έχουν ενδείξεις πως η Άγκυρα αναπτύσσει σταθμούς εμπλουτισμού ουρανίου για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο συντάκτης του άρθρου είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Ερντογάν, του οποίου τις μεθόδους και τις φιλοδοξίες παρομοιάζει με αυτές του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Λίβυου Μουαμάρ Καντάφι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η Τουρκία απέκτησε την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ατομικής βόμβας από το Πακιστάν, το οποίο ως γνωστόν διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων, θυμίζοντας ότι από το 2011 ο Ερντογάν είχε ζητήσει την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)