Μέση Ανατολή

18 Σεπτεμβρίου 2014 23:26

Δεκάδες νεκροί στο Ιράκ σε μπαράζ επιθέσεων

Βομβιστικές επιθέσεις και ρίψεις όλμων που σημειώθηκαν σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

-



Τον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 50 ατόμων προκάλεσαν επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ρίψεις όλμων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε συνοικίες της Βαγδάτης.

Δύο από τις βομβιστικές επιθέσεις των καμικάζι σημειώθηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια, όπου είναι χτισμένο και ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος, και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί η ρίψη 12 όλμων.

Ένας από τους όλμους που εκτόξευσαν άγνωστοι από παρακείμενη περιοχή έπεσε κοντά στο σιιτικό χώρο λατρείας, πρόσθεσαν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ στην περιοχή ακούστηκαν και πολλοί πυροβολισμοί.

Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, Σάαντ Μάαν, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αποκατέστησαν την ασφάλεια την περιοχή» και υπογράμμισε ότι δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν στην Καντιμίγια.

Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που κατέχουν σημαντικά εδάφη στα βόρεια της χώρας, έχουν εξαπολύσει πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη, ενώ πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να πλησιάσουν στις περιοχές των σιιτών μέσω καλλιεργημένων εκτάσεων βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)