ΗΠΑ - Καναδάς

10 Σεπτεμβρίου 2014 17:33

Ινδιάνοι Κααπόρ, οι υπερασπιστές των δασών του Αμαζονίου

«Αρματώθηκαν» και κυνηγούν παράνομους υλοτόμους. Φωτογράφος του Reuters απαθανάτισε καρέ-καρέ τη δράση τους.

-


Το νόμο στα χέρια της πήρε μια φυλή Ινδιάνων του Αμαζονίου προκειμένου να προστατεύσει τη γη της από τους παράνομους υλοτόμους. Οι Κααπόρ, που ζουν στα βορειοανατολικά του τροπικού δάσους της Βραζιλίας, ελλείψει κυβερνητικής αρωγής, αποφάσισαν να σώσουν τον τόπο τους.

Μία από τις εξορμήσεις τους, για τον εντοπισμό υλοτόμων, καταγράφηκε από φωτογράφο του πρακτορείου Reuters.Ο Lunae Parracho, απαθανάτισε συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την αντίδραση των ιθαγενών όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους «εισβολείς». Έπιασαν του υλοτόμους, τους έδεσαν, τους έγδυσαν ενώ χτύπησαν όσους αντιστάθηκαν. Στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη τα φορτηγά τους και τους έβαλαν φωτιά.



Η παράνομη υλοτομία αποτελεί ενδημικό πρόβλημα στον Αμαζόνιο. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η μεγαλύτερη δασική έκταση του κόσμου κινδυνεύει με αποψίλωση. Η ζημιά που έχει γίνει είναι, ήδη, τεράστια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)